HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

vrijdag 8 juli 2011

ONZIN IS RELATIEF

Hoe goed je in staat bent om ergens over mee te praten hangt af van hoe veel je van de betreffende materie begrijpt. Laat je daarbij niet misleiden door kennis; mensen kunnen nog zo veel kennis hebben van zaken, als ze niet de juiste verbanden kunnen leggen begrijpen ze het niet en is de kennis waardeloos. Ga er gerust van uit dat het voor komt dat mensen “onzin” tegen je praten omdat je simpelweg niet begrijpt waar ze op doelen. Soms is “onzin” duidelijk een geval van iemand die niet op jouw niveau kan meepraten, en jouw sterk onderbouwde reactie kan op deze persoon dan weer als “onzin” over komen.

Maar hoe bepaal je nou wanneer wat het geval is? Als je dat elke keer precies zou kunnen bepalen, dan begrijp je het. Aan de andere kant is er weer genoeg “onzin” die dat tegen spreekt. Je ziet dat dit een discussie is waar je nooit uit gaat komen. Het is ook heel belangrijk dat je daar nooit uit komt want het is de essentie van de dynamiek van groei. Als je alles werkelijk zou begrijpen heb je geen doel om hier op aarde te zijn. Zo werkt karma dus en dat is de reden dat er dingen gebeuren waarvan we het doel niet kunnen bevatten. Iemand die 7 mensen neer knalt, en daarna zichzelf. Er is niks wat die man zou kunnen vertellen wat de situatie voor ons anders zou maken, als hij nog leefde om er wat over te kunnen zeggen.

Toch heeft ook deze gebeurtenis een doel voor de slachtoffers en nabestaanden. De ironie is dat als je zou begrijpen wat dat is, je misschien wel de straat op zou gaan met een wapen om mensen “uit hun lijden te verlossen” Het accepteren dat ook dit soort dingen een doel hebben kan je verlossen van een negatief toekomstbeeld, echter het bevatten er van zou depressie kunnen versterken. Het leven zit vol met signalen, pik ze op, maar vraag niet naar antwoorden want die heb je allemaal al.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten