HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

maandag 4 juli 2011

PESSIMIST, REALIST OF WAKKER?!

Een manier om mensen in vakjes te verdelen; dat is altijd leuk en we doen het maar al te graag. OK, hier is er weer 1;

Categorie 1: De pessimist. U kent ze wel; alles maar dan ook echt alles heeft een negatief toontje, en elk sprankeltje hoop wordt met met kracht gesmoord door een geweldig doom-scenario. De pessimist heeft geen onderbouwing; het is gewoon zo, en het wordt tijd dat ook jij je over geeft aan dit diep trieste noodlot, want als je dat niet doet dan kom je er nog wel achter, ha!

Categorie 2: De realist. Eigenlijk is hier slechts een kleine nuance ontstaan in de ellende van de pessimist. De realist wordt ook met hoge regelmaat aangesproken met de term "pessimist" Toch voelt hij zich beter dan de pessimist en zal er dus alles aan doen om deze benoeming te ontkrachten. ij zal ook de pessimist betichten van het missen van kansen, al weet de realist niet zo heel goed hoe hij dan zelf wel die kansen op positieve manier benut. 

Categorie 3: Wakker. De wakkere wordt door zowel de pessimist als de realist gezien als een optimist. Hij is het allerminst, want hij weet maar al te goed waar de valkuilen liggen, maar ziet ook zonneschijn zonder roze brillen. De wakkere staat voor aangename en onaangename verrassingen, maar zal er nooit van staan te kijken. 

Categorie 4: Optimist. De optimist heeft maar 1 motto dat hij met alles in zijn leven toe zal passen; "Het komt wel goed..." Tot irritatie van categorie 1-3 krijgt hij vaak gelijk. Echter is er binnen deze categorie een tweedeling; 1: dom geluk 2: werkelijke zen. 1 moet nog een pessimist worden, 2 hoeft niet meer terug te komen.

Deel jezelf in, vergeet het gelijk weer, en ga door met je leven...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten