HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

woensdag 20 juli 2011

MENING JE DAT NOU?

Als kind wordt er ingestampt dat je moet luisteren, daarbij vergeten ze een ding wat belangrijk is voor het lange termijn dynamisch proces van het doel er van; begrijpen. Een mens die luistert omdat hij zo geconditioneerd is maar niet goed kan benoemen waarom hij luistert en begrijpt dus niet het doel van zijn volgzaamheid. Volgzaamheid is de dooddoener van discussie want de dynamische persoon maakt zelf de beslissing als het te volgen onderwerp aansluit op zijn opvattingen op dat moment. 

Blinde volgzaamheid kan leiden tot levenloze schapen met een zorgelijk tekort aan beslissend vermogen. In andere gevallen leidt het tot compulsief verzet tegen het te volgen onderwerp simpelweg om de jaren van verplichte onbegrepen volgzaamheid in het gevoelsleven teniet te doen. "Inhalen" zo je wil.

In de praktijk zal 80% van de mensen in willekeurige situaties bij het voorleggen van de vraag; "Wat is de reden dat je dit nu zo doet?" reageren in de trant van; "Weet ik veel?" Dan zal er nog een 5% op dat moment gaan nadenken om het voor zichzelf te verklaren en alsnog met een verklaring komen. Een aanvullende 5% is met vervolgvragen te overtuigen om een soort van verklaring af te leggen. 

Zo deint 70% met de meute mee en dat hoeft helemaal niet. 40% is genoeg maar het moet ook niet minder worden; stel dat iedereen een eigenwijze klootzak met een welgevormde mening zou zijn. Dat is voor niemand leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten